Kuchyňský nůž z damascénské oceli Šéfkuchař 3
Popis
Ručně kovaný kuchyňský nůž Šéfkuchař
Typ oceli: damascénská, překládaná, počet vrstev 500 - 600
Tvrdost ostří po zakalení (HRC): 59 - 60
Celková délka nože (mm): 280 - 290
Délka čepele: 170 - 180
Tloušťka čepele (mm): 2,0-2,5
Rukojeť nože: habr
Pouzdro: dodává se bez pouzdra
Složení šepele kuchyňského nože
у8а, шх15, 65г - U8A, ŠCH15, 65G
DIN - C80W1, 100CR6, 66MN4
- nástrojová ocel legovaná
- ložisková ocel
- pružinová ocel
Pavlovská Sloboda (dnešní Pavlovo na Oke) je místem, které se proslavilo už v XVI. století svojí železnou řemeslnou malovýrobou. Od pradávna tato oblast byla známa kováři a mistry, kteří vyráběli chladné zbraně, lovecké nože a příbory. Pavlovští mistři naučili svému řemeslu také okolní sousedy. Obzvláště se dařilo kovářům z obce Vorsma. Tradovalo se, že jejich nože se na tržnici vyvažovali zlatem. Výroba nožů ve Vorsme pokračuje dodnes a jednou z manufaktur je Kovárna Klementěva, jejichž sortiment představujeme na naších stránkách. Kovárna Klementěva byla založena v roce 2001 a od té doby získala řadu ocenění na ruských výstavách nožů.
Nže které nemáme skladem, je možné objednat. Zavoljte nám.
Věděli jste.....?
Habr obecný (Carpinus betulus)
Habr je statný strom s mohutnou korunou, který je schopen se dožít až 160 let. Dobře snáší ořezávání a proto se hojně vyskytuje v živých plotech. Oblast výskytu je velice široká od Evropy, Malé Asie až po Východní Asii. Konkrétně v Rusku se habr využívá při výrobě střeněk k loveckým nožům ve stabilizovaném, černém provedení. Nože opatřené takovou rukojetí vypadají velice elegantně.